Het belang van een geoptimaliseerd orderverwerking en pickproces
Het belang van een geoptimaliseerd orderverwerking en pickproces

Het belang van een geoptimaliseerd orderverwerking en pickproces

Is jouw bedrijf afhankelijk is van een magazijn voor het beheer van voorraden en het verwerken van bestellingen? Dan zijn geoptimaliseerde processen rondom orderpicking- en verwerking essentieel. Wanneer je binnen jouw bedrijf deze logistieke processen perfectioneert, verhoog je de efficiëntie van jouw magazijn, verkort je de doorlooptijd en verbeter je uiteindelijk de klanttevredenheid. 

Wat houdt een geoptimaliseerd orderpicking- en verwerking in?

Orderpicking is een proces waarbij magazijnmedewerkers bestellingen verzamelen en verwerken. Ze volgen hiervoor looproutes om zo de nodige artikelen bij elkaar te vinden. Wanneer alle artikelen uiteindelijk geselecteerd zijn, worden deze als pakket verpakt en verzonden. De looproutes worden echter handmatig bepaald en zijn daardoor niet optimaal.  Wanneer het orderpicking proces geoptimaliseerd wordt, kan dat efficiëntere looproutes realiseren. Dit verbetert uiteindelijk de productiviteit in een magazijn omdat zowel de tijd die nodig is voor het picken van order als de doorlooptijd voor het verwerken en verzenden van pakketten verkort wordt. Dit heeft veel belang voor bedrijven met een webshop. 

Hoe realiseer je een geoptimaliseerd orderpicking- en verwerking?

Bedrijven met een magazijn moeten diverse stappen nemen om een geoptimaliseerd orderverwerking en pickproces waar te maken. Een van de belangrijkste stappen is het implementeren van nieuwe technologieën, het Warehouse Management Systeem. Door WMS implementatie stappen bedrijven over van handmatige traditionele processen op moderne geautomatiseerde processen. Hierbij wordt al het logistiek binnen jouw magazijn automatisch beheerd, gecoördineerd en geoptimaliseerd. 

Zo ook het orderverwerking en pickproces. In plaats van dat magazijnmedewerkers hun pickroutes handmatig moeten bepalen, doet het WMS dit voor ze. Als gevolg van deze optimalisatie kunnen orders sneller verwerkt en verzonden worden. Klanten zullen hun bestelling daarmee sneller ontvangen. 

De voordelen van magazijnoptimalisatie

Een geoptimaliseerde orderpicking- en verwerking biedt veel voordelen voor jouw bedrijf. Door efficiëntere processen en snellere doorlooptijden te realiseren, kun je op lange termijn kosten besparen. Je verlaagt hier namelijk personeelskosten en het risico op menselijke fouten mee. Op den duur zal dit leiden tot een vermindering van het aantal retourzendingen en restituties, waardoor je meer opbrengsten over houdt. 

Tevens kunnen deze optimalisaties ook zorgen voor een betere algehele klantenservice. Een snellere doorlooptijd betekent een snellere levertijd en een snellere levertijd betekent meer klanttevredenheid. Omdat je als bedrijf voldoet aan verwachtingen, kan dit leiden tot meer tevreden klanten en verhoogde herhaalbestellingen.

Implementeer de software in jouw magazijn

De implementatie van een Warehouse Management System software kan een flinke verbetering zijn voor jouw magazijn en heeft veel impact op alle huidige processen. E-commerce bedrijf www.montawms.com kan jouw helpen bij het implementeren van een WMS. Tijdens deze implementatie verbeteren we alle magazijnprocessen binnen je bedrijf. Door logistieke processen en systemen te automatiseren, kan er meer werk worden verricht met dezelfde groep mensen, waardoor je de kwaliteit van het werk verhoogd en flink wat kosten bespaart.  

Ook medewerkers spelen een belangrijke rol

Het implementatietraject van een WMS gaat verder dan alleen de installatie ervan en her herinrichten van processen. Om echt voordeel te halen uit de implementatie en automatisering, moet elke medewerker de tijd en ruimte krijgen om mee te groeien in deze verandering. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *