3x tips om je dak zomerklaar te maken
3x tips om je dak zomerklaar te maken

3x tips om je dak zomerklaar te maken

Intense zonlicht, regenbuien en harde wind, je dak krijgt nog wel eens wat te verduren door het jaar heen. Dat je het dak goed voorbereid op het volgende seizoen, is dus niet geheel onbelangrijk. Om jou te helpen het dak de komende maanden in de best mogelijke staat te houden, hebben wij een aantal tips met een aantal van de belangrijkste stappen die je nu kunt nemen om het dak voor te bereiden op een mooie zomer.

Dak laten controleren

Door de wisselende temperaturen tijdens de winter- en lentemaanden kunnen de dakpannen en shingles op het dak loskomen. Als dit gebeurt, wordt de kwetsbare onderlaag van de dakbedekking blootgesteld aan de elementen. Dit kan een serieus probleem zijn, aangezien dit de belangrijkste plekken zijn voor daklekkages. Waterschade kan een breed scala aan verschillende problemen met zich meebrengen, waaronder schimmel- en meeldauw groei, die buitengewoon moeilijk te verhelpen kan zijn als het eenmaal is ingetreden. Dus schakel een ervaren dakdekker in als bijvoorbeeld de specialisten van www.salodak.nl en laat hen kijken waar eventuele dakpannen zijn losgeraakt. Als je dan tegen problemen aanloopt, is het aan te raden om deze zo snel mogelijk op te lossen met een dakreparatie of zelfs renovatie.

Dakgoten schoonmaken 

Je verwacht het misschien niet, maar dakgoten vormen een essentiële functie voor jouw woning. Ze bieden het dak bescherming en dat kunnen ze alleen goed doen als ze vrij zijn en vrij van puin. Het meeste puin en vuil dat in de dakgoten terechtkomt, komt tijdens de zomermaanden naar beneden. Dit omvat zaken als takjes, stof, kleine rotsen, bladeren en alle takken of storm puin dat daar met behulp van de wind zijn weg zou kunnen vinden. Al deze dingen zorgen ervoor dat de dakgoten niet functioneren zoals ze zouden moeten zijn, en dat kan grote problemen opleveren als een orkaan of een zware regenbui door het gebied rolt. Als de dakgoten verstopt zijn, kan dat water zich op het dak verzamelen en de zolder binnen sijpelen. Daarnaast kan het extra gewicht ook voor problemen zorgen. Dus dit is hét moment om naar boven te gaan en ervoor te zorgen dat de dakgoten volledig worden schoongemaakt!

Verwijder bladafval en controleer de waterafvoeren

Als er grote hoeveelheden bladafval op het dak liggen, kun je die beter meteen opruimen. Sommige boomsoorten hebben taaiere bladeren, waardoor ze minder snel afbreken en je ze eigenhandig moet verwijderen. Zo voorkom je dat er opstoppingen ontstaan. Vergeet ook zeker niet de afvoeren regelmatig te controleren op verstoppingen en eventuele lekkages. Volg bovenstaande tips en jouw dak is weer helemaal zomer klaar! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *