Enkele tips voor het schrijven van een motivatiebrief
Enkele tips voor het schrijven van een motivatiebrief

Enkele tips voor het schrijven van een motivatiebrief

Een goede motivatiebrief kan het verschil maken tussen wel of niet uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek als je solliciteert op vacatures in Utrecht. Maar waar moet je op letten als je een motivatiebrief schrijft en wat zijn de veel voorkomende fouten? Lees er hier meer over.

Let op je spelling en houd het kort en bondig

Spelfouten en grammaticale fouten in je motivatiebrief? Het is belangrijk om de brief zorgvuldig na te lezen voordat je hem verstuurt,. Je wilt natuurlijk niet dat je straks wordt afgewezen. Het kan helpen om de brief door iemand anders te laten lezen, om er zeker van te zijn dat er geen fouten in zitten. Een motivatiebrief moet kort en bondig zijn en niet te uitgebreid. Richt je op de belangrijkste vaardigheden en ervaringen die relevant zijn voor de functie en houd het tot één A4’tje. Een werkgever wilt een beeld van je krijgen en tijdens een sollicitatiegesprek pas de rest horen!

Fouten voorkomen

Sollicitanten maken bij het schrijven van een motivatiebrief soms fouten. Deze fouten kunnen ervoor zorgen dat je niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, ondanks dat je wellicht geschikt bent voor de functie. Een van de veelvoorkomende fouten bij het schrijven van een motivatiebrief is het herhalen van de inhoud van je CV. Een motivatiebrief is geen samenvatting van je CV, maar een kans om meer te vertellen over jezelf en waarom je geschikt bent voor de functie. In plaats van simpelweg de informatie uit je CV te herhalen, kun je in de motivatiebrief dieper ingaan op je vaardigheden, werkervaring en prestaties. Een andere veelvoorkomende fout is het schrijven van een algemene brief die niet specifiek is gericht op de functie waarop je solliciteert. Het is belangrijk om de motivatiebrief aan te passen aan de specifieke functie en het bedrijf waarbij je solliciteert. Onderzoek het bedrijf en de functie en probeer te laten zien waarom jij geschikt bent voor deze specifieke functie en toon enthousiasme!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *