Tennistoernooi organiseren? Denk dan zeker aan de volgende drie dingen
Tennistoernooi organiseren? Denk dan zeker aan de volgende drie dingen

Tennistoernooi organiseren? Denk dan zeker aan de volgende drie dingen

Bij het organiseren van een tennistoernooi komen stiekem best veel dingen kijken. Vooraf moet bijvoorbeeld het speelprogramma bekend zijn zodat de spelers zich kunnen voorbereiden. Ook moet er voldoende eten en drinken op voorraad liggen om het publiek gedurende de dag te kunnen voorzien. In dit artikel vind je drie tips waar je ook zeker rekening mee moet houden bij het organiseren van een toernooi:

Tip 1: Regel mooie trofeeën

Het winnen van een beker blijft natuurlijk leuk voor jong en oud. Organiseer dan ook een leuke prijsuitreiking waar spelers een mooi aandenken aan het toernooi zullen houden. Zeker de jongere spelers zullen deze prijzen meenemen naar bijvoorbeeld school en de familie waardoor de naamsbekendheid van je evenement ook ongetwijfeld zal groeien.

Tip 2: Organiseer een leuke feestavond

Hoewel een feestavond natuurlijk ook voor de gezelligheid georganiseerd mag worden, kan deze uiteraard ook goed de clubkas spekken. Organiseer leuke spelletjes op de feestavond (denk bijvoorbeeld aan een loterij) zodat mensen extra graag naar de feestavond zullen komen. Via deze feestavond kunnen de deelnemers van het toernooi elkaar ook beter leren kennen, iets wat mogelijk ook ten goede kan komen aan de deelnames in de volgende jaren.

Tip 3: Pols sponsoren of ze ook een bijdrage willen leveren aan je toernooi

Met sponsoren is vaak nét iets meer mogelijk dan dat zonder sponsoren is. Denk bijvoorbeeld aan leuke prijzen voor de loterij, een mooie cadeaubon voor de winnaar in een categorie of aan een prijsvraag die je vanuit een sponsor kan organiseren. Natuurlijk moet het voor een sponsor ook nuttig zijn om een toernooi te sponsoren. Door middel van een infozuil of digitale informatiezuilen zou je gedurende het toernooi prominent je sponsoren in beeld brengen. Zo bouwen deze bedrijven ook aan hun naamsbekendheid waardoor het aantrekkelijker wordt om een bijdrage te leveren aan je toernooi.