Kobergroep

Kobergroep

Werkhouding

Waarom is een gezonde werkhouding belangrijk?

We brengen vaak uren achter elkaar zittend door op kantoor, wat kan leiden tot nek-, rug- en schouderklachten. Een verkeerde werkhouding kan de oorzaak zijn van deze problemen, die uw productiviteit en algehele welzijn op het werk kunnen beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van uw houding en de juiste technieken toe te passen om uw lichaam gezond en in vorm te houden.

Tips voor een gezonde werkhouding

1. Zorg voor een goede stoel

Een goede stoel is essentieel om een ​​gezonde werkhouding te behouden. Zorg ervoor dat de stoel waarop u zit comfortabel is, goede ondersteuning biedt aan uw rug en verstelbaar is om aan uw behoeften te voldoen. Een stoel met armleuningen kan ook helpen om uw armen en schouders te ontlasten.

2. Pas uw monitorhoogte aan

Uw monitor moet zich op ooghoogte bevinden om spanning op uw nek en schouders te voorkomen. Als uw monitor te laag staat, kan dit leiden tot een gebogen nek en pijnlijke schouders. Overweeg om een ​​monitorstandaard aan te schaffen om de hoogte aan te passen en uw werkhouding te verbeteren.

3. Neem regelmatig pauzes

Het is belangrijk om regelmatig pauzes te nemen tijdens het werken om uw spieren te laten rusten en eventuele spanning te verminderen. Probeer om de 30 minuten op te staan ​​en te bewegen, zoals een korte wandeling maken of even rekken en strekken.

4. Stel uw toetsenbord en muis correct in

Zorg ervoor dat uw toetsenbord en muis zich binnen handbereik bevinden en op een comfortabele hoogte staan. Dit helpt om spanning op uw polsen en armen te verminderen en voorkomt problemen zoals carpaal tunnelsyndroom.

5. Houd uw voeten op de grond

Het is belangrijk om uw voeten op de grond te houden terwijl u zit, om spanning op uw onderrug te voorkomen. Als uw voeten de grond niet raken, kunt u overwegen om een ​​voetensteun aan te schaffen om uw houding te verbeteren.

Conclusie

Door deze tips te volgen, kunt u een gezonde werkhouding behouden en eventuele problemen voorkomen. Vergeet niet om regelmatig pauzes te nemen en te bewegen om spanning te verminderen en uw lichaam gezond te houden. Met deze praktische tips kunt u uw werkomgeving aanpassen en een gezonde en comfortabele werkhouding behouden en eventuele problemen voorkomen. Vergeet niet om regelmatig pauzes te nemen en te bewegen om spanning te verminderen en uw lichaam gezond te houden. Met deze praktische tips kunt u uw werkomgeving aanpassen en een gezonde en comfortabele werkhouding handhaven.

persoon aan een bureau

Tennistoernooi organiseren? Denk dan zeker aan de volgende drie dingen

Bij het organiseren van een tennistoernooi komen stiekem best veel dingen kijken. Vooraf moet bijvoorbeeld het speelprogramma bekend zijn zodat de spelers zich kunnen voorbereiden.... Read More "<strong>Tennistoernooi organiseren? Denk dan zeker aan de volgende drie dingen</strong>"

De verschillende mogelijkheden voor werken in de zorg zonder diploma

De zorgsector is een van de meest lonende en essentiële industrieën ter wereld. Het biedt zorg en ondersteuning aan mensen in nood en draagt bij... Read More "De verschillende mogelijkheden voor werken in de zorg zonder diploma"

3x tips om je dak zomerklaar te maken

Intense zonlicht, regenbuien en harde wind, je dak krijgt nog wel eens wat te verduren door het jaar heen. Dat je het dak goed voorbereid... Read More "3x tips om je dak zomerklaar te maken"

Kantoorartikelen

Belangrijkste kantoorartikelen voor uw bedrijf

Een goed geoutilleerde werkomgeving is belangrijk voor het soepel verlopen van de dagelijkse werkzaamheden in uw bedrijf. Daarom is het van groot belang om de juiste kantoorartikelen aan te schaffen. Maar welke artikelen zijn nu eigenlijk essentieel voor een goed functionerend kantoor? In dit artikel geven wij u een overzicht van de belangrijkste kantoorartikelen die u in uw bedrijf dient te hebben.

Schrijfwaren

Allereerst zijn schrijfwaren onmisbaar in elk kantoor. Denk hierbij aan pennen, potloden, markers en stiften in diverse kleuren. Maar ook notitieblokken, briefpapier en enveloppen zijn belangrijk voor het op schrift stellen van belangrijke informatie en het versturen van brieven en post.

Papierproducten

Naast schrijfwaren zijn ook papierproducten onmisbaar. Hieronder vallen onder andere print- en kopieerpapier, maar ook label papier en etiketten. Daarnaast kunt u ook kiezen voor opberg mappen en ordners om uw papieren netjes op te bergen en overzichtelijk te houden.

Bureau-accessoires

Voor een comfortabele en efficiënte werkomgeving is het ook van groot belang om uw bureau uit te rusten met diverse accessoires. Hieronder vallen bijvoorbeeld linialen, gummen, scharen, stanleymessen en perforators.

Computeraccessoires

Tegenwoordig is een computer onmisbaar in elk kantoor. Daarom is het ook belangrijk om uw computer uit te rusten met de juiste accessoires. Hieronder vallen bijvoorbeeld muizen, toetsenborden, beeldschermen, printers en externe harde schijven.

Keukenaccessoires

Tot slot dient u ook te denken aan keukenaccessoires voor in uw bedrijf. Hieronder vallen onder andere koffie- en theefaciliteiten, glazen, bekers en borden. Ook keukenpapier en bestek dienen aanwezig te zijn.

Wij hopen dat dit artikel u een overzicht heeft gegeven van de belangrijkste kantoorartikelen die u in uw bedrijf dient te hebben. Het is belangrijk om te investeren in kwalitatieve artieve producten om uw werkomgeving efficiënt en comfortabel te maken. Investeren in de juiste kantoorartikelen zal uiteindelijk leiden tot een verhoogde productiviteit en een beter functionerend bedrijf.

Belangrijkste kantoorartikelen in één overzicht

Om het u nog makkelijker te maken, hebben wij de belangrijkste kantoorartikelen voor u op een rijtje gezet:

 • Schrijfwaren (pennen, potloden, markers, stiften, notitieblokken, briefpapier, enveloppen)
 • Papierproducten (print- en kopieerpapier, label papier, etiketten, opbergmappen, ordners)
 • Bureau-accessoires (linialen, gummen, scharen, stanleymessen, perforators)
 • Computeraccessoires (muizen, toetsenborden, beeldschermen, printers, externe harde schijven)
 • Keukenaccessoires (koffie- en theefaciliteiten, glazen, bekers, borden, keukenpapier, bestek)

Conclusie

In dit artikel hebben wij u een overzicht gegeven van de belangrijkste kantoorartikelen die u in uw bedrijf dient te hebben. Het is belangrijk om te investeren in kwalitatieve producten om uw werkomgeving efficiënt en comfortabel te maken. Door de juiste kantoorartikelen aan te schaffen, zal uiteindelijk leiden tot een verhoogde productiviteit en een beter functionerend bedrijf.

kantoorartikelen op tafel

Werkomgeving

Tips voor een Gezonde Werkomgeving: Hoe je Productiviteit en Geluk Verhoogt

Een goede werkomgeving is van groot belang voor onze gezondheid, productiviteit en algehele welzijn. Helaas wordt dit vaak over het hoofd gezien in drukke werkomgevingen. Hieronder vindt u tips voor een gezonde en evenwichtige werkomgeving die u kunt toepassen op uw werkplek.

Een Comfortabele Werkplek Scheppen

Een comfortabele werkplek is de basis voor een gezonde en productieve werkomgeving. Hier zijn enkele aanbevelingen voor het creëren van een comfortabele werkplek:

 • Zorg voor goede verlichting: Zorg ervoor dat uw werkplek voldoende verlicht is zodat u niet vermoeid raakt tijdens het werken.
 • Investeer in comfortabele meubels: Investeer in comfortabele stoelen en bureaus die aan uw behoeften voldoen en u steunen tijdens uw werkdag.
 • Zorg voor voldoende ruimte: Zorg ervoor dat u voldoende bewegingsruimte heeft op uw werkplek zodat u niet beperkt wordt in uw bewegingen.
 • Maak gebruik van planten: Planten zorgen voor een gezonde en aangename werkomgeving en verbeteren de luchtkwaliteit.

Houdt Pauzes in de Gaten

Het is belangrijk om regelmatig pauzes te nemen tijdens uw werkdag. Hierdoor kunt u uw energie en focus op peil houden en uw werk efficiënter uitvoeren. Hier zijn enkele aanbevelingen voor het nemen van effectieve pauzes:

 • Neem regelmatig korte pauzes: Probeer om elk uur of zo vaak als nodig korte pauzes te nemen om uw ogen en lichaam even rust te geven.
 • Maak gebruik van pauze spelletjes: Gebruik pauze spelletjes om uw geest op te frissen en uw concentratie te verbeteren.
 • Ga naar buiten: Ga naar buiten en neem wat frisse lucht in tijdens uw pauzes om uw lichaam en geest te versterken.
 • Doe rek- en strekoefeningen: Doe rek- en strekoefeningen tijdens uw pauzes om uw lichaam soepel te houden en vermoeidheid te voorkomen.

Blijf in Beweging

Blijven bewegen is belangrijk voor onze gezondheid en fitheid, en dit geldt ook voor tijdens het werk. Hier zijn enkele tips voor het blijven bewegen op uw werkplek:

 • Sta op en loop tijdens vergaderingen: In plaats van te zitten tijdens vergaderingen, kunt u ook opstaan en heen en weer lopen om uw lichaam in beweging te houden.
 • Maak gebruik van een sta-bureau: Gebruik een sta-bureau om uw lichaam in beweging te houden en vermoeidheid te voorkomen tijdens het werk.
 • Doe oefeningen achter uw bureau: Doe oefeningen achter uw bureau, zoals neerhurken, kniebuigingen en beenheffen, om uw lichaam soepel te houden en vermoeidheid te voorkomen.

Zorg voor Goede Communicatie

Goede communicatie is essentieel voor een gezonde en evenwichtige werkomgeving. Hier zijn enkele tips voor het verbeteren van de communicatie op uw werkplek:

 • Luister aandachtig: Luister aandachtig naar uw collega’s en geef hen de ruimte om te spreken zonder hen te onderbreken.
 • Wees duidelijk en respectvol: Zorg ervoor dat u duidelijk en respectvol communiceert met uw collega’s en andere betrokkenen.
 • Geef en ontvang feedback: Geef en ontvang constructieve feedback om de communicatie en samenwerking te verbeteren.

Conclusie

Een gezonde werkomgeving is van groot belang voor onze gezondheid, productiviteit en algehele welzijn. Door de bovenstaande tips toe te passen, kunt u een comfortabele, gezonde en productieve werkomgeving creëren die bijdraagt aan uw succes en welzijn. Dus, maak van uw werkplek een gezonde en evenwichtige omgeving en ervaar de voordelen!

Een fijne werkplek, wie wil dat nou niet?

Een fijne en goede werkplek hebben is een van de belangrijkste dingen binnen een baan. Een prettige plek op kantoor kan je zelf creëren, door bijvoorbeeld het eigen bureau leuk aan te kleden of de ruimte waar je zit mooi in te richten. Wanneer je liever een rustiger bureau hebt kan het goed zijn om alles duidelijk gestructureerd en opgeruimd te houden. Dit kan ook zeker handig zijn als je graag flexibel werkt en spullen van kantoor zoals de laptop, aantekeningen en dossiers mee naar huis neemt. Deze werkplek thuis is natuurlijk ook volledig naar eigen wens in te richten. Ook is het belangrijk om eens te controleren of je bureaustoel goed is ingesteld en het computerscherm op de juiste hoogte staat. Zo maar twee kleine tips waarmee je je eigen gezondheid op de werkvloer kan verbeteren en het werk zeker aangenamer kan worden!

Tevens is de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen tijdens het werk essentieel. Van een beetje uitdaging krijgen we immers allemaal wel energie. Denk bijvoorbeeld aan een cursus leiderschap, stressbestendigheid of feedback geven waardoor je ook de mogelijkheid hebt om competenties te verbeteren die buiten het werk nuttig kunnen zijn. Daarnaast is met het team volgen van trainingen en cursussen ook goed voor het groepsgevoel binnen de organisatie. Samen dingen leren schept een band tussen collega’s en zal het vertrouwen in elkaar alleen maar laten toenemen. Hierdoor zal het personeel ook met extra plezier naar kantoor komen en graag voor het bedrijf willen werken. Tevens is het fijn als je bij je werkplek de mogelijkheid hebt om iets lekkers klaar te maken zodat je goed van een pauze kunt genieten. Volg bijvoorbeeld op kantoor een kookworkshop met het team zodat je uiteindelijk vaker van elkaars gerechten kunt proeven!